Tisztelt Tagszervezeti Vezetők!

A Sopron-Fertőd Kistérség Civil Szervezetek Szövetségét az AIDS Segély Alapítvánnyal és az Egészségház Alapítvánnyal együtt kilakoltatják a 25 éve a Sopron, Magyar utca 14. szám alatti bérelt ingatlanból, melyet a bérlő civil szervezetek - az önkormányzat támogatása nélkül - alakítottak ki iroda, váró és rendelő céljára.

Fontos tudni:

A kilakoltatás nem azért történik, mert bérleti vagy közüzemi díjakkal maradt volna el bármelyik civil szervezet vagy a helyiségben nem a bérleti szerződés vagy nem a közhasznú tevékenységeket végezték volna.

Hivatalosan nincs oka Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának a civil szervezetekkel szembeni fellépésének. Sajnálatos módon az új vezetés sem foglalkozott érdemben a témával függetlenül attól, hogy ötven szervezet adta támogató nyilatkozatát a bérleti jogviszony fenntartására.

Mindez - számomra - azt jelzi, hogy Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata továbbra is csak azokkal a civil szervezetekkel kíván együttműködni, melyek egyetértenek döntéseivel.

A kilakoltatásra vonatkozó bírósági tárgyalásra 2020. március 11-én kerül sor.

A 2020. március 30-i közgyűlésen be fogok számolni a kialakult helyzetről.

Bognár Béla
elnök