A Sopron-Fertőd Kistérségi civil együttműködés fejlesztése

Időszak: 2008.09.15-2009.03.29 Támogatás: 1 070 000.-Ft Önerő: 161 260.-Ft Állapot: Lezárt

Megvalósult tevékenység:

• 2008.09.15. Sopron – Pedagógusok Művelődési Háza Civil Fórum, a Sopron-Fertőd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége Sopron Területi Kollégiuma megválasztotta a delegáltját a Helyi Érdekegyeztető Tanácsba Barabás Ferenc személyében. 20 fő
  • 2008.10.03 Fertőd – Polgármesteri Hivatal Civil Fórum, Sopron-Fertőd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége Fertő-menti Területi Kollégiuma megbeszélést folytatott a területi érdekképviseletről, ahol az önkormányzati együttműködésről volt szó, különösen a civil szervezetek adatainak frissítéséről.
  • 2008.10.04 Fertőszentmiklós Civil Fórum, Sopron-Fertőd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége Alpokalja Területi Kollégiuma megbeszélést folytatott a területi érdekképviseletről. A kollégium legfontosabb feladatának tartja a LEADER közösségben való fokozottabb civil jelenlétet, amely jelenleg a bejelentkezési fázisban van. 9 szervezet 11 fő.
  • 2008.10.08 Sopron – Pedagógusok Művelődési Háza Civil Fórum, Sopron-Fertőd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége Sopron Területi Kollégiuma megbeszélést folytatott a területi érdekképviseletről. A téma a Helyi Érdekegyeztető Tanács hatékonyabbá tétele, illetve az egészségügyi kollégium számára javaslattétel a jogszabályi alapon lehetséges intézményi testületekbe való jelölésről. 14 fő.
  • 2008.10.10 Sopron – Pedagógusok Művelődési Háza Civil Fórum, Sopron-Fertőd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége Egészségügyi és Szociális Kollégiuma megbeszélést folytatott a szakmai érdekképviseletről. A résztvevők elhatározták, hogy közösen fognak jelölteket állítani a Kórházi Felügyelő Tanácsba, illetve a Szociális Kerekasztal testületébe.12 fő
  • 2008.10.11 Sopron – Pedagógusok Művelődési Háza Civil Fórum, Sopron-Fertőd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége Kulturális, Tudományos és Ismeretterjesztő Kollégiuma megbeszélést folytatott a szakmai érdekképviseletről. A megbeszélés legfőbb témája a civil kulturális programok összehangolása, illetve azok propagálása a civil szervezetek között. 13 fő.
  • 2008.10.13 Sopron – Pedagógusok Művelődési Háza Civil Fórum, Sopron-Fertőd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége Épített és Természetvédelmi Kollégiuma megbeszélést folytatott a szakmai érdekképviseletről. Az ülés témája a tervezett Sopron belvárosi rekonstrukció, illetve a Virágos Sopron programra való előkészületek voltak. 4 fő.
  • 2008.10.15 Sopron – Pedagógusok Művelődési Háza Civil Fórum, Sopron-Fertőd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége Ifjúsági és Sport Kollégiuma megbeszélést folytatott a szakmai érdekképviseletről. A Sportfelügyelet és a KOS Bizottság anyagainak nyilvánossá tétele a fő téma, illetve azok kivonatolása és a szervezeteknek való eljuttatása a hatékonyabb információáramoltatás miatt. 6 fő.
  • 2008.10.17 Sopron – Pedagógusok Művelődési Háza Civil Fórum, Sopron-Fertőd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége Közbiztonsági Kollégiuma megbeszélést folytatott a szakmai érdekképviseletről. Az ülés legfőbb témája a grafitizők, az utazó bűnözők és az állatvédelem és állattartás problémái voltak. 15 fő.
  • 2008.10.18 Sopron – Pedagógusok Művelődési Háza Civil Fórum, Sopron-Fertőd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége Kisebbségi, Jogvédelmi és Foglalkoztatási Kollégiuma megbeszélést folytatott a szakmai érdekképviseletről. A jogvédelmi kollégium a kevés kollégiumi tag miatt úgy döntött, hogy célszerűbb lenne közös kollégiumban tömörülni a közbiztonsági kollégiummal. 5 fő.
  • 2008.11.15,16 Sopron – Pedagógusok Művelődési Háza Civil Tréning Stratégiai Tervezés és Team Építés című tréning 4 fő (2009.02.21-22, azoknak, akik nem tudtak eljönni)
  • 2009.01.31 Sopron – Pedagógusok Művelődési Háza Civil Fórum, Sopron-Fertőd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége Szakmai Kollégiumok megbeszélése a területi érdekképviseletről. Az ülésen a speciális (pl. kórházi és egyéb intézmények) civil kontrollja és a szakmai civil programokról szóló költséghatékony értesítési rendszer kidolgozása voltak a főbb témák 20 fő.
  • 2009.02.21,22 Sopron – Pedagógusok Művelődési Háza Civil Tréning, a 2008.11.15 és 16-i Stratégiai tervezési és Team építési tréning és azok gyakorlati foglalkozásai 20 fő.
  • 2009.02.23 Sopron – Pedagógusok Művelődési Háza Civil Fórum, Sopron-Fertőd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége Területi Kollégiumok megbeszélése a területi érdekképviseletről. Az ülés legfőbb témája azon érdekközösségek vezetőinek folyamatos együttműködésének lehetőségei voltak, akik a városi, a LEADER és a mikrotérségi programokban vezető szerepet töltenek be. 19 fő.
  • 2009.03.29 Sopron – Pedagógusok Művelődési Háza Civil Fórum, programzáró megbeszélés 19 fő részvételével, ahol bemutattuk és értékeltük a programot.

A Sopron-Fertőd Kistérségi civil együttműködés fejlesztése

Megvalósult tevékenység:

Pénzügyi beszámoló

Pénzügyi beszámoló:

KÓDKIADÁS TÍPUSATétel részletezéseTámogatásÖnerő
A I.ANYAGKÖLTSÉGEK   124 500 Ft 16 300 Ft
A1 1.1. Nyomtatvány, irodaszer 7 iratmappa 400 Ft/db,
50 tréningmappa 80 Ft/db,
50 db toll, Flip c. papír, 5000 Ft,
Printer és fax toner 95000 Ft
98 000 Ft 10 300 Ft
A2 1.2 Élelmiszer költség (vendéglátáshoz) 12 alk.*15 fő (200.-/fő) 26 500 Ft 6 000 Ft